Jdi na obsah Jdi na menu
 


Holandsko 2008

Příspěvky

Texel - mé dny jsou sečteny

28. 5. 2008

Moje poslední týdny v Holandsku jsem prožila na ostrově Texel v rámci kurzu mořské a pobřežní ekologie. Abych si ale užila i něco toho kuturna a měst, rozhodla jsem se tam i zpět stopovat a projet ten stále mi unikající zbytek téhle země.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Holandsko 2008 | Komentářů: 0

Hranatý slunce - krize poslední zkoušky?

15. 5. 2008

Letí to letí a můj pocit čím dál tím větší zkratkovitosti je nezadržitelný. Řeším tisíc věcí a do toho na svůj denní život pohlížím tak nějak z vrchu. Jako by moje tělo bylo o pár minut napřed a já se s vrchu koukala kam to pádí. Vím, asi bych se měla učit, ale nějak mě trápí moc věcí o kterých potřebuji přemýšlet a nechce se nechce.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Holandsko 2008 | Komentářů: 4

Svátky...aneb po Holansku s Jirkou

9. 5. 2008

Tak mám po další zkoušce. Tahle perioda letí jak blázen, ani jsem se nestihla nadechnout, zažít předmět, a už je po něm. Je to hlavně těmi svátky. Pořád se něco slaví. Škola byla jen pár dní, většina skript spadla do selfstudy. Nejdříve jsme slavili královniny narozeniny, pak konec války a do toho přijel Jirka, aby okouknul jak se mi tu žije.

 

Od Eidamu po Goudu

27. 4. 2008

Ve středu jsem dodělala zkoušky, a protože výsledky budu znát až za 14 dní a další perioda začíná v pondělí, tak teď mám 4 DNY VOLNA. Večer jsem tedy něco málo pobalila a ještě vyrazila na pozkouškovou párty. Školitele jsem prosila již minulý týden o článek, ale nikde nic a tak nemám co dělat a mohu si to pořádně užít.

 

 

Praktika (aneb proč jsem tak dlouho nepsala)

17. 4. 2008

Poslední dva týdny školy se nesly ve stylu praktika, praktika, dodělat co jsme nestihli, praktika....Přesto jsem to přežila a dokonce i trošku užila.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Holandsko 2008 | Komentářů: 1

Už jsem tu měsíc ??

30. 3. 2008

To to uteklo. Mám za sebou měsíc školy, spoustu zážitků, projetých měst a tak trochu na mě padla únava (že by jarní??). Ve škole to začíná nabírat na obrátkách a přestože byl tento týden opět o den kratší, tak byl nabitý a hektický. Spoustu protokolů, projekt, self study... a ve středu dopoledne a čtvrtek odpoledne tradiční exkurz.
 

Velikonoce

25. 3. 2008

Ve zdejším školním systému už jsem pěkně zaběhlá - vše klape. Chvílemi dělám na magisterce, dopsala jsem abstrakt pro nový grant, abstrakt na konferenci v Dijonu a týden utekl jak voda. Ve středu a čtvrtek jsme ještě navíc byli na exkurzi a tak jsem se v poklicu přenesla do Velikonočních prázdnin.
 

Týden mokrých ponožek a kakaa

17. 3. 2008

Další školní týden byl ve znamení našeho projektu: od rána do noci jsem pracovala na problematice produkce semenáčků kakaa pro ekofarmy v Ekvádoru. Do toho jsem si sem tam střihla nějakou tu spočtenou sýkorku a nechyběly ani výlety.
 
Celý příspěvek | Rubrika: Holandsko 2008 | Komentářů: 0

Holandsko podruhé

8. 3. 2008

Ani nevím jak to uteklo a už jsem tu týden.Ve škole pořádná dřina, škola každý den od 8.30 do 17.15. Pak se jen rychle najíst a dělat přípravu na další den...


 

První víkend ve Wageningenu

2. 3. 2008

Tak už jsem tu. Po tolika problémech, papírování a shánění. Zatím jsem se byla na školu jen kouknout a okoukla jsem nejbližší okolí. Takže moje první dojmy: